Intressant nummer av Two Lines Struggle har utkommit

Maoist Road har utkommit med ett mycket intressant nummer av Two Lines Struggle –  https://revolucionobrera.com/wp-content/uploads/2023/06/L2L-N2-Eng.pdf. Numret behandlar frågan om hur den internationella maoistiska rörelsen ska samarbeta och speciellt försöket att starta en kommunistisk international i form av det gonzalistiska Internationella Kommunistiska Förbundet (IKF).

I och med att Indiens Kommunistiska Parti (Maoisterna) nu offentligt tagit ställning har de två mest kamperfarna maoistiska  partierna i världen –  det andra partiet är självfallet Filippinernas Kommunistiska Parti – klargjort sin inställning till IKF. Deras ställningstaganden var helt förväntade.

Numret innehåller artiklar och uttalanden i denna fråga inte bara av Indiens Kommunistiska Parti (Maoisterna) och Filippinernas Kommunistiska Parti utan också av maoistiska partieroch organisationer  i  Italien, Colombia, Bangla Desh och Galicien. Dessutom publiceras exempelvis Revolutionära Kommunisters (Norge) uttalande Multipolarism är inte antiimperialismhttps://arbetarforeningen.se/multipolarism-ar-inte-antiimperialism/

2 KOMMENTARER

  1. Bra att partierna i Indien och på Filippinerna har deklarerat sitt avståndstagande från Gonzo-falangen!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Captcha loading...