Fördöm massakern i Nablus

Onsdagen 22 februari invaderade israeliska styrkor det ockuperade Nablus och dödade 10 palestinier, däribland motståndkämpar, äldre män, förbipasserande och en tonåring. De skadade ytterligare 97 personer i sitt angrepp på det palestinska folket. Tusentals människor har gått ut på gatorna i Nablus för att sörja martyrerna och det palestinska folket har visat att detta brott inte kommer att kuva det palestinska folket och dess motstånd.

Massakern var en av de ökända mordräder som ockupationsstyrkorna regelbundet genomför. Den israeliska militären stormade ett område i Nablus gamla stad omringade ett hem och stred med motståndskämpar i över tre timmar innan ockupationsstyrkorna angrep huset med en pansarvärnsmissil, som följdes av rökplymer som steg upp från kämparnas hem. Här bodde Mohammed Omar Abu Bakr Junaidi, 23, och Hussam Bassam Aslim, 24, båda motståndskämpar och ledare för motståndsbrigaden Lejonhålan, eller Lion’s Den, i Nablus.

Alla skolor på Västbanken, i Jerusalem och på Gazaremsan stängde för en sorgedag och en omfattande handels- och arbetarstrejk genomfördes i protest mot attacken. Människor har gått ut på gatorna i hela Gaza för att uttrycka sin upprördhet och motståndsgrupperna har lovat att detta brott inte får gå ostraffat förbi.

Imperialistiska makter som Förenta staterna, Kanada, Storbritannien och EU-länderna är direkt inblandade i detta senaste brott mot det palestinska folket. Dessa länder fortsätter ge stöd till den israeliska ockupationen, och USA ger över 4 miljarder dollar varje år i militärt stöd. Storbritannien bär det ursprungliga ansvaret för koloniseringen av Palestina, stödet till den sionistiska rörelsen och den ökända ”Balfourdeklarationen”. Under 100 år av kolonialism och 75 år av fördrivning av den palestinska befolkningen har sionismen och imperialismen varit vapenbröder.

Attacken i Nablus går också hand i hand med angreppet på palestinska fångar i ockupationsfängelserna. Samtidigt som fångarna reser sig i fängelserna för att kräva sin befrielse reser sig också det palestinska folket tillsammans med dem och konfronterar massakrer, kolonialism och det pågående ockupationen.

Den israeliska statens brott måste få oss alla att agera, organisera oss, delta i direkta aktioner, isolera ockupanten, bygga upp kollektivt motstånd och stödja det palestinska folket och dess revolutionära rörelse för rättvisa och befrielse.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Captcha loading...