Stöd de strejkande arbetarna på Medicarrier!

 

Sedan 21 maj strejkar ett tjugotal arbetare utanför det regionägda transportlagret Medicarrier i Spånga, Stockholm, för att få till ett nytt kollektivavtal.

De som strejkar har jobbat på företaget mellan sex och femton år. Missnöjet gäller lönesättningen som upplevs som orättvis och diskriminerande.

I dagsläget har Medicarrier ett kollektivavtal med fackförbundet Kommunal. Arbetarna tycker att Kommunal och Medicarrier inte följer avtalet och 20 arbetare har lämnat Kommunal och istället startat upp en driftssektion inom syndikalistiska SAC.

Kommunal använder sig av individuell lönesättning. Det leder till godtyckliga kriterier för löneökningar och stora löneskillnader på arbetsplatserna. De strejkande hävdar att svenskfödda arbetare får högre lön med den individuella lönesättningen.

Under tiden som arbetarna strejkat på företaget så har Medicarrier tagit in bemanningsföretag och frågat andra i personalen om de kan jobba övertid. Någon enstaka arbetare har också lämnat strejken efter att företaget erbjudit dem högre lön.

I slutet av maj attackerades de strejkande arbetarna av personer från ett närliggande företag som hävdar att de störts av sirenljud från megafoner vid strejken.

Ingen kom dock till skada, och gruppen avvisades av polisen som förklarade att driftsektionen hade rätt att genomföra stridsåtgärder på platsen.

Vill du stötta strejken på MediCarrier?

Bor du i Stockholm kan du åka dit och hälsa på, strejken pågår från tidig morgon till eftermiddag.

Sprid information om strejken i sociala medier eller prata om den med folk du känner.

Vill du ge ett ekonomiskt bidrag kan du stötta SAC-sektionens strejkfond med Swish:

123 053 3513

Märk betalningen med Medicarrier!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Captcha loading...