torsdag, maj 23, 2024

Solidaritetsuttalande på 50-årsdagen av Ibrahim Kaypakkayas martyrskap

Ibrahim Kaypakkaya

Filippinernas kommunistiska parti, Nya folkarmén och alla revolutionära krafter i Filippinerna framför militanta solidaritetshälsningar till alla kommunistiska och revolutionära krafter i Turkiet, med anledning av 50-årsdagen av Ibrahim Kaypakkayas, grundare av Turkiets kommunistiska parti, martyrskap.

Det filippinska folket inspireras av kamrat Kaypakkayas revolutionära livshistoria, som i mycket unga år ivrigt studerade marxism-leninism-maoism och tillämpade de universella principerna på de särskilda förhållandena i Turkiet. Han utförde outtröttligt anti-imperialistisk och socialistisk propaganda och utbildning bland Turkiets folk.

Liksom många unga revolutionärer i Filippinerna inspirerades Kaypakkaya av den socialistiska revolutionens uppsving i Kina under ledning av ordförande Mao. I början av 20-årsåldern grundade han kommunistpartiet tillsammans med andra proletära revolutionärer. Därefter ledde han bildandet av Arbetarnas och böndernas befrielsearmé (TIKKO) för att genomföra den revolutionära väpnade kampen.

I dag för femtio år sedan tillfångatog, torterade och dödade de fascistiska reaktionärerna Kaypakkaya i ett fåfängt försök att slå ner arbetarnas och andra exploaterade och förtryckta klassers växande sak i Turkiet. Fröna till revolutionen i Turkiet kommer dock att fortsätta att slå djupa och breda rötter.

Kaypakkayas revolutionära gärningar fortsätter att leva vidare i och utanför Turkiet. Hans minne fortsätter att inspirera Turkiets folk att göra motstånd mot imperialism, fascism och alla former av förtryck.

När miljarder arbetare, bönder och förtryckta människor lider i både kapitalistiska, halvkoloniala och halvfeodala länder och står inför hotet om imperialistiskt krig och ruin, växer behovet av att göra revolutionärt motstånd allt starkare.

 

Låt minnet av Kaypakkaya leva för evigt!

Hissa högt marxismen-leninismen-maoismens röda fana!

Länge leve den internationella antiimperialistiska solidariteten!

Länge leve det internationella proletariatet!

Länge leve solidariteten med alla förtryckta och exploaterade folk!

Länge leve den nationaldemokratiska revolutionen i Turkiet och Filippinerna!

 

Filippinerna Kommunistiska Partiet
20 maj 2023

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Captcha loading...