Revolutionära Kommunistiska Förbundet har bildats i Norge

Revolutionära Kommunistiska Förbundet (Revolusjonært Kommunistisk Forbund) i Norge har hållit sitt första landsmöte hösten 2023.

”Fram till landsmötet var organisationens fullständiga namn ’Revolusjonære Kommunister (maoistiske grupper)’. Efter landsmötet ändrades namnet till ’Revolusjonært Kommunistisk Forbund’, men förkortningen ‘RK’ behölls. Namnbytet markerar att organisationen nu befinner sig på en kvalitativt högre nivå än när den grundades för två år sedan.

I vår plattform står det att ‘Revolutionära Kommunistiska Förbundets uppgift är att förbereda grunden för ett kommunistiskt parti i Norge som kan ta ledningen i den socialistiska revolutionen i Norge, som en del av den proletära världsrevolutionen’. Detta är grunden för vår existens.

Det kommunistiska partiet är nödvändigt. När vi grundade RK var det för att vi trodde att det inte fanns någon organisation som kunde utvecklas till det kommunistiska partiet i Norge. Bara sedan starten av vår organisation för knappt två år sedan framstår det kommunistiska partiet som ännu mer nödvändigt.”

Läs vidare här https://www.maoisme.no/2023/11/rk-har-hatt-landsmote/ ! Se också Standpunkt for Revolusjonært Kommunistisk Forbund https://www.maoisme.no/2023/11/standpunkt/!

Kommunistiska Arbetarföreningen gratulerar till bildandet Revolusjonært Kommunistisk Forbund! Det är ett viktigt steg i återskapandet av ett revolutionärt kommunistiskt parti i Norge.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Captcha loading...