IF Metall byter färg även på sina flaggor

IF Metall höll en kongress i Svenska Mässan i Göteborg den 28/11 – 2/12. Det mest signifikativa var förmodligen färgen på flaggorna. Dessa var inte längre röda utan mörkblå. Enligt IF Metall ska denna nya grafiska profil ”ge professionellt intryck och ökar vår trovärdighet”! 

Det ligger någonting i färgbytet. IF Metall är det mest klassamarbetsvilliga förbundet av alla förbund inom LO: ”Det som är bra för företagen är bra för medlemmarna.” Det var absolut ingen slump att IF Metall började förhandla om försämringar i LAS långt innan den socialdemokratiska regeringen drev igenom överenskommelsen och skrev om lagen. Inför varje avtalsrörelse insisterar också IF Metall på att det är ”märket” som gäller. Märket innebär att inget annat fackförbund ska kunna gå ut med högre lönekrav än IF Metall, som i sin tur alltid tar hänsyn till industrins konkurrenskraft – och vinstnivå.  

Man brukar tala om freudianska felsägningar; här är det nog fråga om att IF Metall inte längre orkar låtsas utan byter färg på flaggor så att den passar deras nuvarande ideologi bättre.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Captcha loading...