torsdag, maj 23, 2024

Arbetarbloggen: Vad händer på arbetet?

Arbetarbloggen – https://www.arbetarbloggen.se/om-oss/ – heter en ny blogg med rapporter från arbetsplatserna och noveller med tema från arbetslivet. En sådan blogg behövs naturligtvis med tanke på att skildringar av arbetarklassen liv och kamp är underrepresenterade i de etablerade medierna. Bloggen presenteras på följande sätt:

”Åsikter finns det mycket av på nätet, och många av oss tar till sociala medier för att visa vad vi tycker om olika politiska frågor. Vår fritid visar vi också gärna upp i bilder. Men varför är vi så tysta om vad som händer på den plats där vi tillbringar merparten av vår tid – arbetet?

Arbetarbloggen startades för att ge människor möjligheten att berätta om sina jobb och att läsa om andras. Kanske kan man på det sättet få insikt och förståelse för hur det är att ha olika yrken, kanske kan man bli intresserad av att byta bana? Kanske kan missförhållanden i olika branscher uppmärksammas när vittnesmålen är samlade på en och samma plats? Kanske kan man känna igen sig i andras berättelser, även i yrken som är olika ens eget?

Vi tror att det finns mycket att berätta om arbetslivet, och hoppas att bloggen successivt kommer att utökas till att omfatta de flesta yrken som finns i dagens Sverige.”

Ansvarig utgivare: Kajsa Ekis Ekman

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Captcha loading...