måndag, mars 20, 2023

En alltmer utbredd borgerlig censur sprider sig i massmedia

En alltmer utbredd borgerlig censur sprider sig i massmedia. Allt tal om yttrandefrihet används för att maskera detta. I Norge publicerade maoisterna i Revolutionära Kommunister en hyllning till Jose Maria Sison med anledning av hans bortgång i december, på sin Facebook sida. I slutet på januari censurerades den. Läs mer på https://www.maoisme.no/2023/02/facebook-sensurerer-rk-innlegg/

Joma Sison tvingades föra en lång kamp mot EU:s ”terrorist-stämpling”, och vann till slut i domstol. Detta hindrar inte Facebook att egenvåldigt sätta sig över detta och tillämpa USA lagar i Norge. Så här ser USA imperialisternas nuvarande lista ut: https://www.state.gov/foreign-terrorist-organizations/

Samma sak sker i Sverige där det inte går att, till exempel, hänvisa till de Turkiska maoisternas (TKP/ml) hemsida på facebook, ett sådant försök censureras direkt. Detta tyder på att all text kontrolleras (läs ”censureras”) då den skrivs efter ”nyckelord” i texten. Ett ännu tydligare svenskt exempel är censuren av den ryska sida ”Russia Today”, https://www.rt.com/  Sidan visas inte, med ett helt missvisande felmeddelande, av de flesta internetleverantörer som troget följer ett EU direktiv, som regeringen stödjer. Nu är inte detta någon ”avancerad” censur, utan kan lätt kringgås med exempelvis ett fritt VPN program, exempelvis ”RiseupVPN” eller genom att använda webbläsaren ”Tor”.

Så samtidigt som borgarklassen skriker sig hesa om ”yttrandefrihet” då naziprovokatören Paludan gör sitt bästa för att splittra arbetarklassen efter religion, drar de sig inte för att stoppa samma ”yttrandefrihet”.  Skillnaden är att denna censur passar väl in i regeringens och NATO:s krigshets, och totala uppslutning bakom USA:s imperialistiska block i kampen mot det Kinesisk/Ryska blocket om världsherravälde.

Just Kina är ett bra exempel på ett annat fenomen, självcensur och intellektuell prostitution från massmedia och journalisters sida.  Vem har inte på sistone hört i rapporteringen om Taiwan att ”Kina har aldrig kontrollerat ön”. Vad man absolut inte talar om är att Taiwan existerar som stat endast tack vare USA:s aggression och krigsaktiviteter mot det då socialistiska Kina. Att all massmedia använder i stort sett samma ”sagoberättelse”  tyder utan tveka på en samordning i bakgrunden, av borgarklassens myndigheter för psykologisk krigföring.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Captcha loading...